72 UUR ANALOOG

72 UUR ANALOOG

                            januari 2019
Als mens worden we steeds meer afhankelijk van de algoritmes en technologie die zitten achter onze infrastructuur, veiligheid en financieel systeem. In de hedendaagse maatschappij ligt een cyberattack op de loer en dit heeft in het huidige en toekomstige tijdperk desastreuze gevolgen. Dit pakket bied mogelijkheid ons hierop voor te bereiden en in te lezen. 
72 uur analoog is een provocation piece, een product gericht aan de overheid. De bedoeling is om hen erop te wijzen dat het van belang is om de individuele burger voor te bereiden op de consquenties die een grootschalige cyberattack zouden kunnen hebben. Denk hierbij aan een cyberaanval, terrorisme of zelfs cyber oorlog. Op individueel niveau worden we al opgeroepen om sterke wachtwoorden te gebruiken of om niet zomaar je bankgegevens te delen maar weet men ook wat te doen als we te maken krijgen met een landelijke aanval waar bijvoorbeeld iedere digitale betaalmethode wegvalt? 


72 uur analoog is een fictief initiatief dat vorm geeft aan de ernst van de mogelijke toekomstige problemen met betrekking tot onze veiligheid van het dagelijks leven. We leven in een steeds meer digitale samenleving, dit is mooi, efficiënt en praktisch maar ook fragiel.
"Vanuit het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en Alert Online sturen wij dit noodpakket. In dit pakket zitten handvatten die belangrijk kunnen zijn tijdens het uitbreken van een cyberaanval. Dit pakket wordt aangeboden om de zelfredzaamheid te stimuleren en bescherming te bieden aan de burgers."
Back to Top